Rádió frekvenciás vezeték nélküli lakásriasztó rendszerek

Esztétika és biztonság egy tökéletes megoldás a kábelezés elkerülésére!
Amikor a múlt kiforrott technológiája eggyé válik a jövő esztétikájával!

A rádió frekvenciás lakásriasztó rendszerek esetében érdemes megemlíteni a JABLOTRON cseh gyártmányú, és a PARADOX MAGELLAN központokat és eszközeit.

Lakásriasztó

A rádió frekvenciás vezeték nélküli lakásriasztó sok előnyös tulajdonsággal rendelkezik, a hagyományos vezetékes lakásriasztókkal szemben, például a gyors kiépíthetőség, vezeték nélküli működés, könnyű és gyors bővíthetőség, kompromisszumok nélküli érzékelő át- és elhelyezés. Nem kell kábel csatornázni a központtól az érzékelőkig, így esztétikailag rendkívül előnyös. Esetleges átalakítás esetén könnyen és egyszerűen megoldható a rádiós rendszer átépítése különösebb bonyodalmak nélkül. Bár még mindig költségesebbnek számít a vezetékes lakásriasztók kiépítésével szemben, ám lehetőség van munkadíj spórolásra, mivel sokszor feleannyi idő alatt elvégezhető a beépítése.

A kedvező tapasztalatok miatt egyre több vezeték nélküli lakásriasztó rendszer kerül elhelyezésre a leendő tulajdonosoknál, ezt a folyamatot segíti, hogy a rádió frekvenciás rendszerek árában is komoly csökkenés történt az elmúlt évek során, így szinte mindenki számára megfizethetővé váltak ezek az eszközök. A rádiós lakásriasztó érzékelők energiaellátását elemek biztosítják, melyek 1-2 éves élettartammal képesek működtetni a vezeték nélküli eszközöket. Rendszeres karbantartással és felülvizsgálattal elkerülhetjük az elemek esetleges lemerülését, amelyre a központi egység is figyelmeztet minket merülés esetén.

Lakásriasztó

Sok felhasználó még mindig tart attól, hogy a rádió frekvenciás vezeték nélküli lakásriasztó rendszerek könnyen szabotálhatóak és távolról kikapcsolhatóak. A modern és fejlett vezeték nélküli technológia része a rádiófrekvenciás zavarok felügyelete is. A lakásriasztó központ folyamatosan ellenőrzi a rádiófrekvenciás zavarokat, és egy maghatározott érték túllépése esetén figyelmeztetést ad a lehetséges szabotázsra. Mint ahogy egyéb mobil eszközöknél sincs arra lehetőség, hogy valaki más telefonját használjuk anélkül, hogy tudnánk a telefon kódját, így a rádiós lakásriasztó rendszerek is saját frekvencián működnek, ami garantálja, hogy illetéktelen személy ne tudja azt szabotálni.