Hibrid lakásriasztó rendszer

Költséghatékony megoldás egy kompromisszumokkal tarkított variációra!

Lakásriasztó

Bizonyos esetekben, költségmegtakarítás szempontjából, a lakásriasztó rendszereknél lehetőség van arra, hogy a vezetékes központokat rádiós eszközökkel kombinálva egy hibrid rendszer kerüljön felszerelésre. Ezek a rendszerek teljes megbízhatósággal működve, minden igényt kielégítve látják el a személy és vagyonvédelemmel szemben támasztott igényeket, legyen szó kültéri, vagy beltéri védelemről, esetleg a kettő együttes alkalmazásáról.

Természetesen semmivel sem rosszabbak, mint a csak vezetékes, vagy csak rádiós lakásriasztó rendszerek, ugyanazok a megbízható minősített eszközök kerülnek felszerelésre, csak azokban az ingatlanokban, ahol a vezetékezés nem megoldható vagy a tulajdonos nem szeretne kábelcsatornát beltéren, ám az anyagi része is behatárolt a rendszer kivitelezésének, megoldást jelenthet a két rendszer kombinációja.

Lakásriasztó

Vezetékes DSC, PARADOX, PYRONIX riasztóközpontok és hozzájuk tartozó kezelőegységek kerülnek ebben az esetben felszerelésre, melyek bővíthetők rádiós eszközökkel ezáltal a mozgás és nyitásérzékelők esetében megoldható a vezetékezés nélküli kiépítés. Leggyakrabban ilyen esetekben a JABLOTRON, ELMES bővítő eszközökkel kerül felszerelésre a rendszer.

A hibrid lakásriasztóknál nem kell azon gondolkodni, hogy bizonyos védelmi rendszereket kihagyjunk kiépítéskor (mint például kültéri infrasorompó, rezgés érzékelő, víz- gázérzékelő), mert rádiós kivitelben még nem megoldott, vagy pedig igen költséges lenne a kiépítése.